VITICULTOR (nu este nevoie de calificare)

VITICULTOR
🇷🇴 Gama de salarii in Romania :
1600 - 2000 RON 🇷🇴

Sună-ne și îți vom găsi jobul care ți se potrivește în Europa

Activitatea principală a unui viticultor este de a cultiva vița de vie și de a a efectua lucrări de întreținere a culturii. În unele țări, acest domeniu își arată foarte mult impactul asupra economiei, aducând rezultate pozitive an de an, în funcție de cantitatea de producție. Pentru o producție cât mai bună, este nevoie de muncitori calificați sau necalificați, serioși și profesioniști, care să se adapteze la diferite condiții de muncă.

Cea mai mare parte a acțiunilor unui viticultor au loc în aer liber, în vii. Muncitorii ce aleg să lucreze pe un astfel de post au nevoie de o rezistență crescută la diferite condiții, cum ar fi: soare, vânt, precipitații, căldură, frig, zgomot. Vremea poate fi foarte schimbătoare, așa că va trebui să te adaptezi la diferite condiții de muncă.

Intermann este o agenție de recrutare ce are în spate o echipă de profesioniști, pregătiți să te ajute să îți gasești cel mai bun loc de muncă, care să îți aducă un salariu mulțumitor, și care să reflecte efortul depus pentru cele mai benefice rezultate.

Intermann este o agenție de recrutare ce este în căutare de muncitori care să lucreze pe postul de tractorist în viticultură în țări precum Franța, Belgia și Elveția. Salariile din străinătate sunt mult mai mari, ceea ce te poate motiva să lucrezi în continuare. De asemenea, agenția îți oferă transportul necesar pentru a ajunge în țara în care va urma să lucrezi, te va caza într-un loc confortabil în care să te poți odihni, dar și o asigurare de sănătate pentru a beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale.

În calitate de tractorist în viticultură va trebui să execuți lucrări agricole mecanizate pe câmpul în care se află producția. Aceste lucrări includ înființarea și întreținerea culturilor pentru a beneficia de cele mai bogate producții. De asemenea, ocupația presupune și executarea unor lucrări de prelucrare a solului, semănarea, întreținerea culturilor și transportul produselor agricole din câmp până la locul de depozitare sau consum.

De asemenea, cunoștințele din domeniul mecanic reprezintă un mare avantaj, pentru că vor exista situații în care va trebui să inspectezi utilajul agricol pentru a te asigura că este într-o stare de funcționare la parametrii maximi. Pe lângă aceste cunoștințe, sunt necesare permisele de conducere și atestatele valabile și specifice acestui domeniu de muncă.

Un tractorist în viticultură are nevoie de o rezistență bună la condiții de lucru dificile precum: precipitații, câmp deschis, soare, zgomot, efort fizic, vânt. Trebuie să știe să manevreze o gamă largă de tractoare și mașini agricole, să aibă aptitudini care să îi permită să lucreze cu echipamente performante și cu un grad mare de computerizare. Dacă ai impresia că nu te-ai descurca cu toate acestea, stai liniștit! Foarte multe oferte de muncă ca tractorist în viticultură includ ore de instructaj sau de inițiere pentru a învăța ce ai de făcut.

Te-ai hotărât și vrei să lucrezi în agricultură? Trimite-ne CV-ul tău, sau ne poți suna pentru a discuta cu echipa noastră de specialiști în recrutare. Vei fi introdus în baza noastră de date, iar pe seama competențelor, abilităților, și cerințelor tale, vei primi în cel mai scurt timp cele mai bune oferte de muncă.

Indiferent de întrebările pe care le ai, ne poți suna și îți vom oferi toate informațiile și detaliile de care ai nevoie. Vrem să îți asigurăm tot ajutorul de care ai nevoie pentru a pleca fără griji, pe un post de muncă bun și în cele mai benefice condiții. Contractul de muncă pe care îl vei semna va fi analizat de specialiștii noștri, pentru a fi legal din toate punctele de vedere.

Alătură-te și tu echipei Intermann pentru a beneficia de cele mai bune oferte de muncă în străinătate!

Care sunt îndatoririle unui viticultor?

Printre obligațiile unui viticultor, se regăsesc:

  • Pregătirea și întreținerea viei
  • Realizarea de gropi pentru plasarea stâlpilori
  • Aratul culturii
  • Prășirea și afânarea solului
  • Trasarea brazdelor în pepinierele de viță de vie
  • Fertilizarea pământului
  • Tăierea, fixarea și legarea viței de vie
  • Utilizarea substanțelor chimice pentru a proteja vița de vie împotriva dăunătorilor sau bolilor
  • Să verifice coacerea strugurilor

Pe lângă aceste sarcini pe care le-ai putea avea dacă alegi să lucrezi ca și viticultor, vor exista și diferite munci de înmulțire a viței de vie și cultivarea acesteia în pepiniere speciale. Chiar dacă nu ai experiență în domeniu, vei învăța la fața locului ce este de făcut, în funcție de ce are nevoie viitorul angajator.

Experiența în acest domeniu reprezintă un mare avantaj, iar lipsa acesteia nu este deloc o problemă

Aplicați pentru a lucra ca: VITICULTOR

Ce echipamente se folosesc în această meserie?

Dacă vrei să muncești pe această meserie, este bine să știi cum să utilizezi echipamente de bază, cum ar fi: cazmale, sape, prășitoare, mașini pentru zdrobit struguri, tractoare, substanțe pentru stropit, cultivatoare și seceretoare. Muncind în străinătate, vei avea avanajul de a lucra cu instrumente și echipamente moderne, ceea ce îți va ușura foarte mult munca.

Chiar dacă consideri că nu te-ai putea descurca cu toate aceste echipamente, stai liniștit! În funcție de oferta pe care o vei accepta, vei putea beneficia de instructaj pentru fiecare echipament pe care îl vei folosi. De asemenea, ai putea avea ocazia să lucrezi cu utilaje agricole computerizate deoarece domeniul agricol se tehnologizează din ce în ce mai mult.

Care sunt competențele și abilitățile de care ai nevoie pentru a fi viticultor?

Ai nevoie de un curs de calificare în domeniu, pentru a demonstra că ai bazele de cunoștințe pentru această ramură agricolă. Pe de altă parte, ai nevoie de o atitudine pozitivă, să fi sociabil pentru a te înțelege cu ceilalți colegi, lucru în echipă, o rezistență fizică bună, seriozitate și profesionalism.

Deoarece această meserie implică învățarea de multe cunoștinte, este bine să fi deschis și dornic să asimilezi multă informație. În același timp este o ocazie bună de a te dezvolta personal, dar și în ceea ce privește cariera.

O altă abilitate de care ai avea nevoie în această meserie este un simț dezvoltat al gustului și mirosului, pentru că vei lucra cu strugurii și va trebui să știi când sunt copți destul pentru a putea fi recoltați. Sunt situații în care anumiți angajați îmbină viticultura cu vinicultura, și au posibilitatea de a produce vin în același loc în care sunt cultivați strugurii.

De ce să lucrezi în străinătate?

În primul rând, salariul este cel care ne determină pe toți să ne părăsim țara și să încercăm peste granițe. La noi în țară, locurile de muncă pe postul de viticultor sunt foarte puține și rare, ceea ce îi impinge pe mulți calificați în acest domeniu să plece în străinătate. Salariul nu este foarte motivant, meseria fiind plătită cu minimul pe economie, însă în țări precum Franța și Belgia, un viticultor poate căștiga mult mai mult.

În al doilea rând, condițiile de muncă sunt mult mai bune în străinătate. Echipamentele de lucru sunt moderne, pentru a ușura pe cât posibil munca în agricultură. Vei avea ocazia să muncești într-un mediu ce te va ajuta să te dezvolți pe toate planurile.

Agenția Intermann te ajută să îți găsești de lucru în străinătate, iar colaborând cu noi vei beneficia de transport pentru a ajunge la locul de muncă, de o cazare confortabilă în care să te poți odihni și să te simți ca acasă, dar și de o asigurare de sănătate care să îți ofere îngrijirile medicale de care ai putea avea nevoie.

De asemenea, echipa Intermann este alături de tine pentru a te îndruma pe tot parcursul procesului de angajare. Colaborăm cu angajatori serioși și profesioniști din străinătate, ce îți vor oferi un contract de muncă sigur și un salariu atractiv.

Sună-ne și îți vom găsi jobul care ți se potrivește în Europa

Alte profesii similare din domeniul agriculturii din Europa.

Pentru mai multe meserii puteti consulta lista din josul paginii dedicata agriculturii de pe site-ul nostru.
Daca aveti intrebari ne puteti suna oricand in timpul programului de functionare al birourilor noastre din Bucuresti.

Ce trebuie să faci pentru a te angaja?

Asta este partea cea mai simplă. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un CV în format electroni la adresa noastră de e-mail, sau ne poți suna pentru a discuta direct cu specialiștii noștri. Vei fi introdus în baza noastră de date, și în cel mai scurt timp vei primi ofertele de muncă potrivite pentru tine. Dispunem de foarte multe oferte de muncă, mai ales în domeniul agricol, și ne dorim să găsești locul de muncă ideal pentru competențele și abilitățile tale.

Orice întrebare ai, ne-o poți adresa prin mesaj sau telefonic, și vom face tot posibilul să îți răspundem și să îți oferim informațiile necesare. Dacă te-ai hotărât și îți dorești să muncești în străinătate pe postul de viticultor, contacteaza-ne și intră și tu în echipa Intermann. Îți vei găsi cu siguranță de munca, și vei avea parte de siguranța unui contract, și a unui salariu motivant care să reflecte munca și efortul depus pentru a obține cele mai benefice rezultate, atât pentru tine cât și pentru viitorul tău angajator.

Dacă sunteți în căutarea unui viticultor, ne puteți contacta pe site-ul nostru francez.